maandag 8 april 2013

happy apps

mijn liefde voor instant fotografie is groot, maar niet eindeloos. ik ben gek van alle polaroid-achtige toestanden (daarover later meer!), maar die wegwerpcamera's uit de jaren stilletjes? not so much. vroeger stonden ze op elk groot feest verspreid over de tafels, om gasten aan te moedigen ook spontane snapshots te nemen, en de verrassing voor de jarige of de trouwers was groot toen ze de filmpjes lieten ontwikkelen. maar kom mensen, dat is misschien niet meer helemaal van deze tijd, toch?

tegenwoordig heeft iedereen een telefoon op zak die deftige foto's maakt (en misschien zelfs beter foto's maakt dan eender wat anders naar behoren doet). waarom dus nog extra ballast creëren met nog meer apparaten, als je gewoon kan werken met wat er al is? er zijn al koppels die een eigen hashtag aanmaken om de foto's die op hun trouw worden genomen op twitter en instagram terug te vinden (ik weet dat ik me daar sowieso schuldig aan ga maken, social media verslaafd als ik ben), maar er zijn nog mooiere en gemakkelijkere manieren om aan al die foto's te geraken.

kies gewoon een van de vele apps, zoals de wedding party app in de foto's hierboven. gasten kunnen die gewoon gratis op hun iphone of android telefoon downloaden, schrijven zich in met de unieke code die je creëert voor je feest, en kunnen daarna naar hartenlust foto's uploaden die netjes in één stream terecht komen. zo staan ze niet verspreid over tientallen facebook, twitter en instagram accounts, maar kan je ze gewoon allemaal op één plek bekijken.

de foto's worden ook live gepost op een speciale website, waarvan je de link kan delen met genodigden die er niet bij kunnen zijn. een manier om hen er toch bij te betrekken (of om hen te tonen wat ze missen!) bovendien kunnen gebruikers van de app ook berichtjes nalaten voor the happy couple, zodat het ook een beetje een online gastenboek wordt.

wedding party app is mijn persoonlijke favoriet, maar er zijn nog andere leuke wedding apps. appy couple laat je ook een echte website ontwerpen, capsule laat toe om via instagram foto's naar de app up te loaden, en met wedding snap kan je filters op de foto's zetten en ook video toevoegen. let wel op: niet al deze apps zijn gratis.

op welke manier hoop jij je gasten te betrekken bij het vastleggen van jullie grote dag?

1 opmerking:

Pin It button on image hover