maandag 15 april 2013

tim van steenbergen doet van bridal

 ik was behoorlijk verrast toen ik hoorde dat tim van steenbergen dit najaar een bruidscollectie lanceert. in fashionland wordt trouwen toch nog altijd een beetje stiefmoederlijk behandeld. sommige ontwerpers durven al wel eens een majestueus wit kleed de catwalk opsturen als kanon op het einde van de show, maar daar blijft het qua inventiviteit vaak bij. de meesten willen zich vooral niet te fel bezig houden met dat alomtegenwoordige clichébeeld van trouwen.

dat tim de clichés grotendeels uit de weg is gegaan en zijn persoonlijke draai gaf aan het iconische kledingstuk 'the dress' verbaast me dan weer niets. de belgische designer is niet vies van creatieve zijprojecten naast zijn eigen, soms ook al tamelijk avant-garde, collectie. het resultaat is dan ook een verzameling ultravrouwelijke silhouetten die de conventies van de trouwjurk helemaal anders interpreteren.

ik ben vooral benieuwd naar de bruiden die die deze jurken (of dat broekpak!) aandurven voor hun grote dag: dat zijn waarschijnlijk zelf ook straffe madammen. respect ook voor wie durft te trouwen in het zwart: rock 'n roll karma voor de rest van je leven!

wat denk je, zit er iets tussen dat jou kan verleiden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover