vrijdag 2 mei 2014

modern trouwfeest in de spaanse woestijn

we zijn weer terug van even weg geweest - ik steek de schuld op een overdosis trouwgeweld toen ik vorig jaar in september zelf in het bootje stapte en daarna ook nog twee goede vriendinnen hielp bij de voorbereidingen van hun eigen grote feest. maar nu het trouwseizoen weer volop aan de gang is, begint het weer te kriebelen bij mij. en jullie talrijke mailtjes om me aan te moedigen de draad weer op te pikken, trokken me uiteindelijk over de streep. jullie vragen, lovely day draait! en waar beter te beginnen dan exact waar ik gestopt was vorig jaar - met mijn eigen trouwfeest in de spaanse woestijn...

ik werd ten huwelijk gevraagd in het ace hotel in palm springs, tijdens een onvergetelijke rondreis aan de amerikaanse westkust. onze eerste reactie toen het begon in te zinken dat we een echt feest gingen organiseren, was om dat dan ook in californië te doen - we waren er ons hart verloren aan de relaxe vibe en het mooie weer. het duurde niet lang eer we ons realiseerden dat onze trouw dan wel héél erg intiem zou worden door de hoge kosten, en ookal wilden we het 'en petit comité' vieren, het leek ons toch triest om onze beste vrienden er niet bij te hebben.

ik ging dus op zoek naar een gepaste locatie dichter bij huis, die toch dezelfde sfeer en uitstraling zou hebben. ik herinnerde me plots dat ik ooit op mijn favoriete travel website een artikel had gelezen over het aire de bardenas designhotel in de spaanse woestijn, en jawel hoor - op het eerste zicht voldeed die locatie aan al onze wensen. we gingen er drie maanden na onze verloving een nachtje slapen (lees hier meer over dat bezoek), en we waren onmiddellijk verkocht. mijn advies bij het zoeken naar de perfecte locatie? zorg ervoor dat het er niet alleen kan uitzien zoals je gedroomd had, maar dat je ook een fijn contact hebt met de mensen achter de plek. goede communicatie is altijd onontbeerlijk, maar nog eens dubbel zo erg bij een trouw in het buitenland.


omdat we iedereen vroegen om voor onze trouw naar het buitenland te reizen, besloten we om er een weekend van te maken en nodigden we iedereen al op vrijdagavond uit voor een informeel tapas diner. dat is een van onze beste beslissingen geweest, want daardoor leerde iedereen elkaar al een beetje kennen. de sfeer zat er meteen ook goed in, en het spontane gitaarconcert dat een van onze goeie vrienden gaf rond het zwembad, zal voor altijd een van mijn favoriete herinneringen blijven.


het klaarmaken op de dag van de ceremonie is nog zo'n moment dat ik nooit meer vergeet. er was een suite over in het hotel, en die palmde ik samen met mijn getuige en mama in. ik had op voorhand geleerd hoe ik mijn haar zelf moest invlechten (bij rubi jones in parijs, daarover kan je hier lezen!) maar op de dag zelf wilde ik liever dat mijn babysitkindje het deed. zij had inmiddels de leeftijd die ik had toen ik op haar begon te babysitten, en het was een supermooi moment dat zij mijn haar in de plooi legde. veel mooier dan eender welk kapsel ik zelf in elkaar had kunnen steken.

de fotoshoot vond plaats voor de ceremonie - want erna wilde ik alleen nog maar feesten - en verliep met de nodige zenuwen, want ook al ligt aire de bardenas middenin de spaanse woestijn, toch begon het die dag te regenen en leek er geen einde te komen aan de bui. onze shoot viel daarmee letter in het water (maar het leverde toch een paar toffe beelden op, dankzij onze superfotograaf mous lamrabat), maar ook onze ceremonie dreigde er door naar binnen verplaatst te moeten worden. dat vond ik echt geen leuk vooruitzicht, en ik had het toch moeilijk om het beeld van een ceremonie in de open lucht los te laten.


uiteindelijk zijn we een uur te laat begonnen aan de ceremonie, toen het plots even leek te stoppen met regenen. als bij wonder kwam de zon zelfs tevoorschijn, die van tussen de wolken door juist op ons scheen. het was wel een stuk frisser dan we hadden voorzien, maar gelukkig hadden we aan witte fleece dekentjes gedacht voor de gasten, en had ik aan mijn vriendin, belgische ontwerpster lenny leleu niet enkel gevraagd om mijn trouwjurk te ontwerpen, maar ook een bijpassend jasje. die leren perfecto vond ik het perfecte tegengewicht voor al die romantiek, en ik draag het nog steeds erg graag.


ik had ontzettend veel tijd gestoken in de vele kleine details die onze dag speciaal moesten maken. van belgisch merk serax mocht ik verschillende leuke dingen uitlenen om de tafels aan te kleden, en met goudgespoten kartonnen letters deelden we de tafels in volgens de codes van luchthavens waar we ooit samen op vlogen. ik richte ook een photobooth hoekje in met een instax, zodat mensen korte boodschappen konden achterlaten op de foto's, in plaats van in een gastenboek, en we hadden ook een mandje staan met zelf ontworpen tijdelijke tatoes (lees er hier meer over). 

we hadden ook een snoephoek waar iedereen een zakje met onze favoriete snoep kon vullen, waterflesjes die we tot onze 'wedding survival juice' hadden omgedoopt, en in iedere hotelkamer hadden we een survival kit gelegd met san pellegrino limonade en pillen tegen de hoofdpijn voor de morning after, zonnecrème en zakdoekjes van hema, mijn favoriete badkamerproducten van kiehl's, romantisch genaamde thee (hotel d'amour en monkey's wedding) een zelfgemaakte naaikit in de kleuren van onze trouw en onze favoriete muntjes.


we hebben heel lang getwijfeld over onze openingsdans - in eerste instantie wilden we onze eerste dans als getrouwd koppel doen op de tonen van nina simone's feeling good. maar na een paar pogingen thuis bleek dat toch een beetje een raar nummer, en besloten we de dag voor onze trouw toch te gaan voor at last van etta james. minder origineel, maar ook een prachtig nummer, en voor ons zijn er nu eigenlijk twee nummers die altijd een speciale betekenis zullen hebben (zeker omdat onze videografe beiden verwerkte in onze wedding film). 

die vuurwerkstokjes waren nog zo'n beslissing waar ik de dag zelf zo blij mee was. we hadden geen speciaal dansje ingestudeerd om onze gasten mee te plezieren, dus het was leuk dat we hen toch iets te doen gaven tijdens onze dans. en het effect van al die lichtjes en lachende gezichten rond ons - ook dat is een herinnering die ik nooit meer vergeet.

fotografie: mous lamrabat . the dress & de perfecto: custom ontwerp van lenny leleu . schoenen van de bruid: sergio rossi . juwelen van de bruid: 70percentpure for diamanti per tutti . kostuum van de bruidegom: tom ford (bij mercken) en dolce & gabbana (bij wellens) . locatie: aire de bardenas . custom tatoes: tattyoo . tafeldecoratie: serax . letterbanners: banter banner . ceremonie backdrop: tadam studio

2 opmerkingen:

 1. Ik ben super blij dat er terug actie is op de blog!
  Mooie beschrijving van jouw huwelijksweekend.
  En meteen ook wat inspiratie voor mijn eigen trouw opgedaan. Goed idee die vuurwerkstokjes. Waar heb jij die gehaald?

  Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's... Zag er in elk geval supergezellig uit

  BeantwoordenVerwijderen

Pin It button on image hover