dinsdag 21 mei 2013

bedank je gasten met een fabstagram

dus. je hebt heel je familie en vriendenkring overtuigd om met hun smartphones jullie trouwdag mee vast te leggen. misschien gebruiken jullie een van de fijne wedding apps, of hebben jullie een eigen hashtag op instagram? in ieder geval heb je na afloop een gigantische verzameling spontane snapshots, en waarom zou je die dan ook achteraf niet gebruiken om jullie gasten te bedanken?

bedankkaartjes zijn de ideale manier om iedereen nog eens te herinneren aan de geweldige tijd die ze hadden op jullie huwelijk, en wat kan daar nu beter toe dienen dan de foto die ze zelf geïnstagramd hebben, of waar ze misschien zelf op staan? geef toe, het is een origineel idee - n'est-ce pas?

er zijn veel verschillende online services waarmee je instagramfoto's kan omtoveren in de gekste producten, van magneten voor op de ijskast tot hoesjes voor je gsm. dichtst bij huis zit fabstagram, dat ik voor lovely day eens mocht uittesten. ik gebruikte mijn eigen instagram account en koos een resem foto's uit met speciale betekenis (snapshots van onze verloving in palm springs tot onze trouwlocatie in spanje).
ik koos ervoor om mijn instagrams te laten printen op grote vierkante postkaarten - en het resultaat mag er zijn. toegegeven, de kwaliteit benadert niet die van echte foto's - donkere kleuren 'pakken' iets minder mooi op de kaarten - maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de oorspronkelijke kwaliteit van de instagramfoto's. je kan zelf een tekst kiezen voor op de voorkant van de kaarten - waar bij mij lovely day staat - en op de achterkant kan je zoals bij een echte postkaart je boodschap en het adres van de bestemmeling neerschrijven en een postzegel plakken.

het leukste voordeel aan deze methode om bedankkaartjes uit te sturen? dat je in principe voor iedere gast een andere foto zou kunnen kiezen. de pakketjes laten toe om telkens 15 verschillende foto's uit te kiezen. ideaal dus om met je grootouders een romantisch moment te delen, en je getuigen herinneringen te laten ophalen aan de vroege uurtjes op de dansvloer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover