woensdag 29 mei 2013

winter wedding in saas-fee

een trouw in het buitenland, maar dan niet op een italiaans landgoed of een strand in zuid-frankrijk. stephanie en jef kozen ervoor hun vrienden en familie uit te nodigen naar het zwitserse bergdorpje saas-fee: het decor voor hun winterse droomtrouw. origineel? you bet. tot in de puntjes verzorgd en met ongelofelijk oog voor detail? see for yourself op hun prachtige foto's.

zelfs in deze kleine greep uit de ongetwijfeld honderden foto's van hun huwelijksweekend, voel je de gezellige sfeer en zie je de kleine, super persoonlijke details die er een allesbehalve voorspelbare trouw van maakten. en zeg nu zelf, een koppel dat de eerste dag van hun getrouwde leven samen op de hoorns blaast, dat blijft toch voor eeuwig samen?


"al heel snel na onze verloving werden er een paar zaken duidelijk; we wilden beiden er graag een soort 'feestweekend' van maken en het zwitserse saas-fee leek ons de perfecte locatie. jef komt hier al zijn hele leven en samen gaan we elk jaar minstens een keer terug omdat we beiden zo graag in dit idyllische dorpje komen."


"omdat we alles heel persoonlijk wilden maken, hebben we elke dag volledig zelf georganiseerd. in juni vorig jaar zijn we een eerste keer gaan kijken of er een zaal was die groot genoeg was, en of we in de plaatselijke kerk mochten trouwen. toen dit allemaal geen probleem bleek, konden we aan het plannen en organiseren beginnen en hebben we meteen een save the date gestuurd naar onze vrienden en familie."


"alleen al van het organiseren hebben we enorm genoten. we leerden nieuwe mensen kennen in saas-fee die stuk voor stuk enorm enthousiast waren en ons feestweekend mee tot een droom hebben gemaakt. in alle hotels zijn we het welkomstcadeautje voor onze gasten gaan rondbrengen: een muts en een sjaal van het we love marie fonds, waarvan de opbrengst integraal naar kindjes met kanker gaat, om onze gasten warm te houden. alle hotels hebben hier aan meegewerkt en bij aankomst de pakjes gegeven.

om ons tijdens het weekend te helpen met praktische zaken zonder dat we zelf de tijd in de gaten moesten houden, hebben we aan onze jongste zusjes gwendolyn en charlotte gevraagd of zij de taak van 'ceremoniemeesteresjes' op zich wilden nemen. we wilden graag een relaxete, losse sfeer en geen stijf gedoe en onze zusjes hebben dat perfect gedaan!" 


"onze droom begon vrijdagavond om zes uur met een gluhwijntje buiten aan de kerk. van daar moesten de gasten, die van niets wisten, ons volgen naar de locatie waar de avond zou plaatsvinden. we hebben allemaal samen de kabellift genomen naar een typisch zwitsers bergrestaurantje voor een walking dinner. zo konden de mensen elkaar wat leren kennen of bijpraten. tot onze grote vreugde sneeuwde het die avond, wat het allemaal nog romantischer maakte."

"zaterdag was de grote dag! om onze gasten zoveel mogelijk te laten genieten van hun skidag, begon de kerkdienst pas om vier uur. met de naaste familie kwamen we al om een uur samen in een intiemere sfeer. onze mis was voor ons een heel persoonlijke dienst. de neven van jef hebben liedjes gezongen die voor ons een speciale betekenis hadden en de pastoor was een oud-leraar van jef met wie het erg goed klikte." 


"na de mis mocht het feest wat ons betreft meteen beginnen en konden de mensen zich opwarmen met een aperitief in het hotel tegenover de kerk. van daar gingen de mensen per twee tafels naar het hotel waar het avondfeest zou plaatsvinden. de decoratie van de zaal en kerk is het enige wat we zelf niet konden doen en dat hebben we door een zwitserse weddingplanner laten doen; white label. we hadden hen onze ideetjes voorgelegd en gezegd dat we een winters thema wilden, maar tegelijkertijd veel warm sfeerlicht. we houden ook van strak en wit, zonder koud en ongezellig te zijn, en zij hebben dit perfect voor ons gedaan!" 

"het avondfeest was voor ons meer dan geslaagd: de gasten waren tevreden over het eten, de bediening was fantastisch en wij hebben enorm genoten van de warmte van onze vrienden en familie. het knalfeest waar we op hoopten, was er ook, en tot in de vroege uurtjes stonden er mensen op de dansvloer." 


"het was zo leuk om zondag wakker te worden en te weten dat het nog niet gedaan was, dat we iedereen nog eens konden zien en samen konden genieten. als kers op de taart was het ook prachtig weer - blauwe hemel en stralende zon! dat was maar goed ook, want we hadden een lunch voorzien boven op de berg. voor ons was deze dag anders dan de vorige omdat de zenuwen weg waren en we wat relaxeter waren. na de lunch ging iedereen naar beneden, sommige op de ski's, maar de meesten met het liftje!

als afsluiter hadden we een après-ski feestje voorzien voor de echte feestneuzen, en dat was nog een enorm leuke namiddag. Aas verrassing was er ook een bandje dat de sfeer er helemaal inbracht. iedereen zong en danste, het was ongelooflijk om te zien!" 


"onze trouw was zoveel meer dan waar we op hadden gehoopt. je kan zorgen voor de locatie, het eten, de drank en de muziek, maar in the end zijn het je familie en vrienden die voor de sfeer zorgen."

fotografie: catherine de saegher. bruidsjurk: raimon bundo bij princess. jasje van de bruid: yvan segers. schoenen van de bruid: suela. kostuum bruidegom: tom ford bij mercken. locatie: saas-fee. bloemen, decoratie kerk en zaal: white label wedding planner

1 opmerking:

  1. Prachtig! En superorigineel om een trouw in een landschap van sneeuw en bergen te laten plaatsvinden. Ook de verschillende pré- en afterparties vind ik leuk bedacht. Moet ongetwijfeld een unieke beleving geweest zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Pin It button on image hover