donderdag 11 juli 2013

confetti feest

in de kerk, op het strand, in het stadhuis of ergens in een mooie tuin heb je net zowat het zenuwachtigste en mooiste moment uit je leven meegemaakt, dus wanneer je voor het eerst met je halve trouwboek onder de mensen komt, mag dat gerust met wat feestelijke bombarie. maar nu met rijst gooien niet meer overal mag - maar laat ons toegeven, was het ooit leuk om harde korrels naar je gezicht gesmeten te krijgen? - en rozenblaadjes voor sommigen wat te, euhm, american beauty zijn, is een origineel alternatief best welkom.

enter de ladies achter niko niko, sofie en saskia, die wat mij betreft de confetti opnieuw hebben uitgevonden. vergeet carnavaleske toestanden - deze eco-papieren bloemblaadjes zitten propvol échte bloemzaadjes. wanneer ze vergaan laten ze dus een spoor van wilde bloemen achter. symbolisch much?

hoe werkt het?
de confetti is gemaakt van biologisch afbreekbaar papier en bevat zaden van veldbloemen. nadat je de confetti hebt gestrooid, werkt het net als gewone zaadjes. je gooit er een laagje aarde overheen, houdt de confetti goed vochtig en na ongeveer 10 dagen zie je kleine sprietjes uit de grond groeien. na ongeveer 12 weken beginnen de eerste bloemen te bloemen. 

waarom confetti op je trouwfeest gooien?
wij denken dat de confetti perfect is voor een moderne bruiloft omdat je geen rommel achterlaat en het milieu niet belast. verder is het in allerlei kleuren te verkrijgen, dus je kunt het helemaal aanpassen aan het kleurthema van de dag. 

hoe zouden jullie de confetti in jullie eigen huwelijk verwerken?
saskia: ik zou kaartjes van groeipapier naar mijn gasten sturen als bedankje voor hun komst, met wat confetti in de envelop. omdat je zo de gasten echt iets meegeeft, letterlijk een levendige herinnering die zeker nog 3 maanden blijft voortduren. 

sofie: ik hoop buiten te trouwen in een mooie tuin, waarbij de confetti natuurlijk wordt gegooid op het traditionele confetti-moment. verder lijkt het me erg leuk om pinata's op te hangen om de tuin aan te kleden. de kinderen mogen de pinata's, waar de confetti in zit en leuke cadeautjes, stuk slaan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover