donderdag 4 juli 2013

DIY trouwstijl // stap 1

het is gebeurd! wie er ook voor op de knie is gegaan (hij of zij - we zijn hier fans van ondernemende ladies!) daar zit je nu met die prachtige ring om je vinger en die datum in je hoofd. maar wat nu? als je deze blog leest, is de kans groot dat je een creatieve en originele trouw in je toekomst ziet. eentje die helemaal weerspiegelt wie jullie zijn en niet past in het sjabloon van de doorsnee trouw.

allemaal goed en wel, maar hoe begin je aan het bedenken van zo'n feest? lovely day vroeg aan de jonge en getalenteerde grafische ontwerpster dagmara stozek van bureau jacky om een DIY gidsje in elkaar te steken: een stap-voor-stap gids die je kan gebruiken om je eigen trouwfeest vorm te geven, al dan niet met hulp van professionals. vandaag delen we stap 1 - het begin van het begin: het maken van een moodboard die je later bij elke beslissing zal kunnen helpen de knoop door te hakken en die ervoor zorgt dat alles mooi bij elkaar past aan het einde van de rit.

zelfs wanneer je helemaal niets zelf in elkaar wilt knutselen en alles aan professionals wilt overlaten, is het een goed idee om te beginnen met een moodboard. dat helpt meer dan je denkt bij het communiceren aan anderen. je denkt misschien dat poederroze duidelijk genoeg is qua kleuromschrijving, maar voor je 't weet zit je met uitnodigingen in fel barbieroze en een tafelkleed in een ziekelijk zalmtintje. vermijd zo'n verkeerde interpretaties door aan iedereen hetzelfde moodboard te kunnen voorleggen.

een moodboard helpt ook bij het elimineren van projecten en ideeën. eens je van start gaat met het verzamelen van tips en tricks, merk je al snel dat het alle kanten uitgaat. het wordt onmogelijk om alles te gaan doen of te combineren, en op een moodboard zie je pas goed wat er écht bij elkaar past en wat niet.

de mening van dagmara
"wat je niet mag doen is alles uit een magazine halen over trouwen. om je trouw vorm te geven, heb je inspiratie nodig en die zit overal. het kleurenpalet van je maaltijd op restaurant kan bijvoorbeeld ook inspireren!"

"in mijn voorbeeld-moodboard is het een outfitfoto van hanna steffanson die me inspireert, en ook conceptuele kunst. vanaf nu moet je je openstellen voor het idee dat alles wat je aanraakt en ziet met je ogen, een bruikbaar item kan zijn voor je moodboard. bloemen bij een marktkraam, een bepaald parfum dat iemand op heeft... leg al die dingen vast en verzamel ze in je hoogst persoonlijke moodboard."

om je meteen op het goede been te zetten, maakte dagmara speciaal voor lovely day een leuk printable moodboard dat je zelf kan invullen. klik hier om het op te slaan, ga ermee aan de slag en kom ons terug opzoeken op 1 augustus, wanneer dagmara de tweede stap uit de doeken doet richting jouw unieke trouwstijl.

bronnen uit het moodboard van dagmara: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover