maandag 1 juli 2013

wouters & hendrix

diamonds are a girl's best friend? kom nu, we zijn toch niet allemaal platinumblonde marilyn monroes? tuurlijk, die verlovingsring hoort erbij en wordt waarschijnlijk een van je dierbaarste juwelen ooit, maar dan wil je toch ook dat die perfect bij jou of jouw liefste past, en niet zomaar een kopie is van de doorsnee ring, right?

of er überhaupt een diamant bij aan te pas komt, is dus nog maar de vraag. want steeds meer koppels kiezen voor iets anders-dan-anders, en gaan ook bij de trouwringen voor iets dat hun persoonlijkheid en eigen stijl uitstraalt.

een vaste waarde in belgië wat betreft originele, dromerige en toch supermoderne juwelen, is het duo wouters & hendrix. vanuit hun winkels en atelier in antwerpen bedenken ze de mooiste collecties in zilver en goud; maar wist je dat je ook bij hen terecht kan voor die ene superspeciale gelegenheid? lovely day vroeg zich af hoe de ontwerpers stonden tegenover 'romantische' juwelen...

bedenken jullie stukken specifiek met het oog op romantische gelegenheden?
"als we een nieuwe collectie voor het goud ontwerpen, zullen we er steeds voor zorgen dat er een aantal romantische stuks bij zijn. voor ons is dit een belangrijk deel van de collectie, omdat juwelen vaak niet ‘zo maar’ gekocht worden. vaak is het een cadeau van een geliefde aan een geliefde, met als reden een verloving, een blijk van liefde, een geboorte… het is daarom erg belangrijk dat er een aantal stuks in de collectie zitten die dit kunnen vertalen." 
"voor de trouwringen maken we echt apart een selectie. ook dit zijn vooral tijdloze ringen, klassiek ogend, maar met een knipoog. op een subtiele manier zijn ze aangepast aan de dragers. iets breder, iets smaller, iets zwaarder… dit maakt voor ieder iets bijzonders."

op welke manier gaan ze daarbij dan anders te werk dan bij 'de rest' van de collectie?
"deze juwelen proberen we een tijdloos karakter te geven. we gaan ervan uit dat je ze koestert een heel leven lang en daarna doorgeeft aan een volgende generatie. ze worden geschiedenis." 

de klassiekers bij verloving en trouw zijn de solitaire, alliance en eternity ringen – maar hoe zou een modern koppel daar een leuke twist aan kunnen geven dankzij jullie?
"ook voor onze klassiekers proberen we toch net iets buiten de lijnen te kleuren. de waarden blijven bestaan, een mooie diamant moet je tonen, maar mag van ons toch wel iets meer vertellen als enkel de steen op een ring. dit is niet gemakkelijk. de steen is belangrijk, maar toch ook de zetting en de ring. onze klant wil graag iets anders, daar proberen wij een antwoord op te geven."

welke trends zien jullie terug op gebied van 'romantische juwelen'?
"bij het kiezen van romantische juwelen zien we toch dat er vaak voor diamanten of parels gekozen wordt. deze hebben een waardevolle uitstraling en een tijdloos karakter, we zien doorheen de geschiedenis weinig verandering. het eigentijdse karakter is erg belangrijk: hoe we de parels en de diamanten gebruiken. met liefde worden ze ontworpen, en met liefde willen we dat ze gedragen worden. pas dan is onze opdracht geslaagd!" 

foto's via wouters & hendrix

2 opmerkingen:

  1. Chance dat wij boven hun winkel wonen, mijn lief is de laatste jaren steeds bij hen geweest voor mijn verjaardagen... Altijd een schot in de roos Wouters & Hendrix!

    BeantwoordenVerwijderen

Pin It button on image hover