donderdag 22 augustus 2013

antwerps DIY feest in rood en wit

ik kan blijven kijken naar de foto's van het trouwfeest van kirsten en simon. aan elk detail is gedacht, en alles is zo mooi op elkaar afgestemd. kirsten vertelt dat het teamwork was van de bride-en-groom-to-be, en dat zie je gewoon. het helpt uiteraard ook de dat foto's van jesse willems altijd fantastisch zijn, maar lees vooral in de woorden van kirsten hoe mooi hun dag was!

"alle begin is moeilijk. ook al had ik over mijn grote dag al genoeg gefantaseerd, en zelfs de bruiloften van mijn barbiepoppen als volleerd wedding planner in goede banen geleid. van zodra je de vraag krijgt of je met hem wil trouwen, bevestigt en tranen van geluk laat vloeien, weet je niet waar eerst te beginnen. slik. er komt ook zoveel bij kijken. en dan de twijfel. wat wil ik? wat wil ik zeker niet? niets is nog zeker. behalve dat je de rest van je leven met hem wil delen."


"mijn toekomstige man en ik gingen dan maar op restaurant. met pen en papier. en we zouden niet van tafel gaan voor we eruit waren. wilden we voor de kerk trouwen? hamvraag nummer één. het leek een evidentie om het wél te doen. familie en vrienden die voor ons in het huwelijksbootje waren gestapt, deden dat in het bijzijn van een priester. en God. zelfs onze ouders verwachtten dat het allemaal in een kerk zou gebeuren. niet om tegendraads te doen, maar we wilden vooral ons gevoel volgen. ons eigen ding doen. dat onze trouwdag een weerspiegeling zou zijn van wie we zijn. van wat we leuk vinden. als ik dus één gouden tip mag geven: doe vooral je eigen ding. niemand heeft er zaken mee hoe jullie het willen invullen. het is jullie dag. en jullie trouwen maar één keer." 


"niet voor de kerk dus, want we wilden vrij zijn. we hadden geen zin om binnen de lijntjes te kleuren. het moest persoonlijk worden. 100% kirsten & simon. met ‘wij’ in het achterhoofd, was kiezen (+ keuzes maken) nog nooit zo makkelijk. zwart op wit schreven we woorden neer die onze bruiloft zouden moeten samenvatten: ongedwongen, spontaan, leuk, weinig traditioneel, kindvriendelijk, met een rode/witte draad. geen thema! no way! we wilden ons wel aan een kleurenpalet houden. want het plaatje moest en zou kloppen. rood, wit en (de kleur) van kraftpapier. van zodra we daar uit waren, ging de rest vanzelf."


"we did it, yes (= diy)! zo goed als alles hebben we zelf gedaan. en met de hulp van creatieve getuigen, zussen en behulpzame buren heeft het ons weinig moeite en centen gekost. de hubby to be en ik hebben er vooral heel veel plezier aan beleefd. ik kan een intensieve diy-therapie voor het huwelijk iedereen aanraden. van vlaggenslingers (meters!) tot kilo’s hartjesconfetti. uren handarbeid is erin gekropen, maar vooral héél véél liefde." "it’s all in the details, vind ik. dus ook daar hebben we de nodige aandacht aan besteed. inspiratie vonden we op pinterest en amerikaanse trouwblogs. online kochten we de oh zo belangrijke finishing touches: papieren rietjes (rood/wit), snorren en brilletjes voor in de photo booth (via etsy),... wie zoekt, die vindt de leukste dingen!"


"het meest trots ben ik op de persoonlijke ceremonie met telkens een knipoog of een onverwachte grappige noot. en als de verveling dan toch nog toesloeg, dan konden onze gasten meespelen met het bingospel (echt waar!). ik zou niets, maar dan ook niets aan onze trouwdag willen veranderen. alleen jammer dat er geen pioenen of anemonen (mijn favoriete bloemen) in mijn trouwboeket zaten. we wilden graag in de zomer trouwen, niet het juiste seizoen voor een pioen."fotografie: jesse willems . the dress: le chapeau . schoenen van de bruid: noë . kapsel van de bruid: snip snip . make-up: kim printemps . kostuum: guy-david . trouwringen: emenel . rode fiat: via vrienden . gepersonaliseerde snoep: confiserie zucchero in brugge . rietjes en touw: a day with kate . locatie ceremonie en trouwfeest: felix pakhuis . locatie receptie: cargo park spoor noord

3 opmerkingen:

 1. Ik had het al door toen ik een paar van die foto's op facebook zag passeren: mooooooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaaaaauw !!! proficiat !!!
  en die Fiat 500, my god !!
  eind november is het onze beurt met een DYI :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Hoe hebben jullie je ceremonieboekje opgesteld?

  BeantwoordenVerwijderen

Pin It button on image hover