maandag 19 augustus 2013

dineetje bij kaarslicht, de details

vorige week liet ik al een eerste indruk zien van het dinner by candle light dat de lovely ladies achter tadam studio in elkaar staken. vandaag laat ik zazie en clelia terug aan het woord om er een paar details uit te lichten. misschien leveren ze je inspiratie voor een intiem dineetje in je toekomst, of misschien weet je nu gewoon zéker dat je met tadam studio wilt samenwerken om je feest in te richten?

een oude deur als tafel
we wilden iets heel simpel doen - een eenvoudige houten plank op schragen die helemaal op zou gaan in de natuur rondom. dat was belangrijk voor ons: dat het deel van het decor zou worden, en geen onnatuurlijk element er in. daarom besloten we een oude deur van een nabije schuur te gebruiken als tafel. dat was ruw genoeg, en we vonden het mooi dat ze wat kapot was aan weerszijden. voor een origineel detail schilderden we de randen goud.

originele kaarshouder
voor de decoratie wilden we iets romantisch, maar niet cliché: zeker geen traditioneel 'center piece'. we wilden ook de deur zoveel mogelijk gebruiken - als vaas, als kaarshouder én als tafel. we hebben dus gaten in de deur geboord en er de kaarsen gewoon in geklemd. dat bleek nog een heel leuk effect te hebben tijdens het diner, want de kaarsen smolten op de tafel en heel de tafel werd zo een grote kaarshouder.

testbuizen met bloemen
ons dineetje had geen dure of speciale bloemen nodig, want we wilden dat onze tafel een verlengde werd van de natuur waarin ze zich bevond. daarom plukten we gewoon wat hortensia en groen dat we konden vinden in de buurt. we wilden ook geen echte vazen gebruiken of een ingewikkeld boeket creëren, maar de bloemen op zichzelf tot hun recht laten komen. daarom staken we hen gewoon in glazen testbuisjes van verschillende formaten en hoogtes. de testbuisjes op de borden zijn gevuld met confetti, en de naam van de gast werd erop geschreven. 

het glas altijd halfvol
 we verzamelen al lang oude glazen en borden die we vinden op rommelmarkten. we houden ervan als alle glazen op tafel anders zijn, dat geeft een veel levendiger effect! om de illusie te creëren dat alle glazen en flessen altijd vol waren, sprayden we hen in goud. zelfs als al het servies dan anders is, zorgt het goud toch voor een zekere eenheid op tafel. 

kerstluchter
de gigantische luchter vonden we ook ooit op een rommelmarkt, en we zijn er absoluut gek van. we waren wat bang om er kaarsjes in te steken omdat we buiten zaten. als ze zouden uitwaaien, moesten we de tafel verzetten om ze weer aan te steken. daarom zorgden kerstlampjes voor licht. spullen die bedoeld zijn voor binnen, buiten gebruiken - dat werkt altijd!

tijd en ervaring
eigenlijk zou iedereen dit soort dingen zelf kunnen doen, maar het neemt wel wat tijd en ervaring om het allemaal 'juist' te krijgen. onze eerst probeersels ooit waren een ramp (lacht) het duurt even voor je leert hoe je iets moet doen, en tijd is vaak waar het bij mensen aan ontbreekt bij het organiseren van een trouwfeest. dus professionele hulp - zoals die van ons - inroepen kan dan een lifesaver zijn!
 
alle foto's door tadam studio voor lovely day

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover