dinsdag 13 augustus 2013

dineetje bij kaarslicht by tadam studio

ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen ik een tijdje geleden tadam studio ontdekte via een paar inspirerend instagramfoto's. achter het bedrijfje zitten clelia en zazie, allebei set-, event- en productdesigners. ze zijn uiteraard ontzettend creatief, maar hebben ook nog eens tonnen gevoel voor stijl: dé gouden combinatie dus.

ik vroeg hen meteen of ze een samenwerking met lovely day zagen zitten, en dat was gelukkig het geval. vandaag heb ik de eer om een allereerste project van tadam studio voor lovely day met jullie te delen ter inspiratie: een magisch dineetje bij kaarslicht onder de sterrenhemel. kom zeker nog eens kijken tegen het einde van de week, wanneer clelia en zazie enkele leuke details van het diner van meer uitleg zullen voorzien in een extra inspiratiepost!

wat was jullie inspiratie voor deze set-up?
we wilden iets intiemer en spontaner creëren dan een traditioneel trouwfeest, maar dat toch even spectaculair en belangrijk zou aanvoelen als een groter feest. de locatie vinden, was het belangrijkst: een gesloten ruimte heeft grenzen, waardoor gasten zich ofwel verloren gevoeld zouden hebben in een te grote ruimte, of opgesloten in een ruimte die precies paste.
een tafel in het midden van de natuur was volgens de perfecte oplossing voor dit soort diner. de tafel wordt zo jouw speciale plek met een magische dimensie. de locatie die we kozen was trouwens zo mooi dat een paar goedgekozen details op de tafel zelf volstonden voor een simpele maar unieke sfeer.

voor welke gelegenheden zouden jullie een dineetje als dit organiseren?
een trouwfeest met enkel heel dichte vrienden en familie, een verlovingsdiner, maar zelfs een verjaardag. het is een prachtig moment om te delen met de mensen van wie je houdt.

hoe beginnen jullie aan het vormgeven van zo'n speciaal feest?
we proberen elke gelegenheid anders aan te pakken, want ons doel is om ver weg te blijven van al te traditionele feesten en trouwpartijen. we hebben geen geheim recept. we ontmoeten eerst de gastvrouw of -heer zodat die ons kan vertellen wat ze al in hoofd hebben. dan proberen we een nieuwe invalshoek te bedenken om er een one-of-a-kind feest van te maken, zodat de gasten de herinnering voor altijd met zich zullen meedragen.

 kunnen jullie nog andere voorbeelden geven van leuke ideeën voor zo'n gelegenheden?
we hebben al eens een intiem verlovingsetentje georganiseerd op het strand, en we zijn nu bezig met het organiseren van een gigantische pick-nick in de tuin van een kapel voor een vijftigste verjaardag. we organiseren een schattenjacht in een stadscentrum voor de opening van een nieuwe kleding- en speelgoedwinkel voor kinderen... het hangt allemaal af van de gelegenheid!

hoe kan iemand met jullie samenwerken?
we werken in veel verschillende domeinen: event design, set design, visual merchandizing... dus het soort samenwerking hangt telkens af van het project. voor diners, events en trouwfeesten hangt het af van de organisatoren. soms doen we alles: van het kiezen van de locatie tot het ontwerpen van de kleinste naamkaartjes, maar soms geeft een bruidspaar graag meer input. dan zorgt tadam voor die extra special touch die aan het bruidspaar veel meer moeite en stress zou kosten dan aan ons. (lacht)

2 opmerkingen:

Pin It button on image hover