donderdag 19 september 2013

artistiek feest in borgerhout

marijke doet heel erg bescheiden over haar trouwfeest, maar eigenlijk heeft dit kersvers getrouwde koppel iets uniek in elkaar gestoken: met de hulp van allerlei lokaal talent, op een locatie die verder nooit voor avondfeesten gebruikt wordt, met oog voor detail zoals je het weinig tegenkomt. de trouw van marijke en karel ziet er fantastisch uit. ik laat met veel plezier marijke vertellen, en de geweldige foto's van melissa milis doen de rest...

"het is niet zozeer dat we wisten hoe het feest er moest uitzien, maar we hadden wel een erg goed idee van welke sfeer we wilden. met onze dichte familie en vrienden wilden we delen in de blijdschap. nu lijkt het alsof alle puzzelstukjes er al waren van voor we zelfs verloofd waren; dat het gewoon een kwestie was van de juiste stukjes bijeenbrengen."


"een half jaar voor de trouw hadden we een kunstgalerij kunnen vastleggen, op 5 minuutjes wandelen van ons huisje in borgerhout. in september 2012 bezochten we er een vernissage en waren we onmiddellijk verliefd. er werden echter geen avondfeesten toegestaan. gelukkig hebben ze, na wat aandringen, voor ons een uitzondering gemaakt."


"in dezelfde periode zaten we met anne floor van heerlijk en hecht samen in breda. zij maakte voor ons een voorstel met lekkere gerechten, bediening en omkleding op maat. en vanaf dat moment waren we gerust dat het een mooie dag zou worden. we wilden ons beperken tot de essentie: schoonheid, vriendschap en lekker eten."

"in de verdere aanloop zijn er nog enkele memorabele momenten: brainstormen met koen in de roscam, het onverwachte taartproeven in het mooie huis, wijn en cava proeven met margot en stefaan in convento, thee drinken met de meisjes van otark achter de solarshop, de shoot in de sneeuw met melissa, terrasje in brussel met de dj's, het vrijgezellendiner in de bocht van de schelde..."


"om 11 uur zijn we getrouwd op het moorkensplein te borgerhout. het was surreëel om in trouwkleren door de straten te wandelen waar je elke dag voorbijkomt. gelukkig heeft ons district zo’n mooi districtshuis. op de middag werden we hartelijk ontvangen in één van onze favoriete restaurants, de druiventros in de kerkstraat. samen met onze ouders, getuigen en enkele vrienden aten we heerlijke soep, zelfgemaakt notenbrood en wraps met pesto en rucola; zo vroeg op de dag al een bescheiden feestmaal."

"om 16 uur was er de officiële ontvangst van de daggasten met het traditionele glas cava en een lekker hapje, op poten gezeten door de meisjes van heerlijk en hecht. de ceremonie kon zoals gepland een uurtje later van start gaan. sinds 1 juni 2013 zijn onze vrienden poëten en onze ouders redenaars. als de ringen uitgewisseld waren en we nog eens aan elkaar gezegd hadden wat iedereen tegen dan hopelijk al wist (dat we elkaar graag zien), konden we aan tafel" 


"twee lange tafels waren in mooie eenvoud aangekleed door heerlijk en hecht met bloemen van het bloemenatelier. het eten bestond uit quiches, slaatjes, kazen, italiaans brood, zomergroenten en vlees van de barbecue. het was een waar feest. tegen de avond kwamen er nog enkele extra gasten en was er een lange bar met verschillende standjes: er was taart van sien, drie verschillende filterkoffies van cordon coffee en avondbuffet met cocktails verzorgd door otark" 


"broer hendrik, jan en jort van oerconnexian en lips inc. voorzagen de avond van de perfecte dansplaatjes. er waren wat cafétafeltjes waar je je kon zetten om even tot rust te komen. buiten onder de gloeilampen werden de sigaren aangestoken. en 1 juni 2013 was beter dan we ooit hadden kunnen dromen. het was hartverwarmend om al onze vrienden en familie mooi opgekleed te zien genieten, verblijd door al het moois en lekkers en geënthousiasmeerd door de liefde."

fotografie: melissa milis . the dress: op maat laten maken . kostuum: café costume . catering: heerlijk & hecht . hapjes en cocktails 's avonds: otark . koffie: cordon koffie . taart: sien raymaekers . bloemen: nele claessens . save the date, uitnodigingen, naamkaartjes en ceremoniekaartjes: anne manteleers . dj's: jan & jort van oerconnexian . make-up: nathalie peeters . haar: truus keustermans . decoratie: honeycombs via lang zal ze leven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover