zondag 15 september 2013

intiem tex-mex diner


begon het bij jullie ook te kriebelen toen jullie deze foto's zagen? of begonnen jullie gewoon meteen te pinnen? toen ik ze in mijn mailbox aankreeg van sara en liesbeth van hotel chevalier, moest ik zelfs even naar adem happen. zo. mooi! dat de dames er iets van kunnen, van dat decoreren. ik laat hen graag aan het woord over hun inspiratiebronnen en werkwijze voor deze inspirerende shoot!
 
"omdat we beiden een achtergrond hebben in de filmwereld laten we ons graag inspireren door films, tv-series of fotografie. dat was ook het geval na het zien van de kings of leon documentaire ‘talihina sky.’ niet meteen de meest romantische film, maar wel met enorm veel sfeer. de typische americana die er uit spreekt, bracht ons op ideeën..."

"van hier gingen we naar een ongedwongen tuinfeest met subtiele tex-mex invloeden, dat toch nog zijn eigenheid heeft. we wilden een goede balans bewaren tussen ruig en elegant, ongedwongen en stylish; uitgepuurd en met veel aandacht voor details. de tafelschikking hebben we heel los gehouden, zoals dat past bij een garden wedding. het linnen en servies is heel eenvoudig, en er staat geen overvloed aan glazen op tafel. water en wijn worden ook gewoon op tafel gepresenteerd. de kleine cactussen, bloemen en steentjes zorgen voor kleur in de decoratie."


"anderzijds vinden we het belangrijk dat er eenheid is aan tafel. zo zijn de stoelen, de decoratie, het servies en de glazen dezelfde. het zorgt er voor dat het geheel niet shabby overkomt, ook al is het een los tuinfeest. het thema kan je ook makkelijk doortrekken in je menu. american style barbecue, gecombineerd met mexicaanse lekkernijen als guacamole, chili con carne en tortilla’s. we zijn vooral tevreden met de cactussen die op tafel staan. very mexican! cactussen hebben mooie groene tinten en door de bloemen is er toch hier en daar een kleuraccent. de potjes hebben we beschilderd met mexicaanse motieven voor de extra touch."


"een ideetje dat ook absoluut in ons moodboard zat, waren de yard games. hoefijzerwerpen is super old school en verder ook een ideaal idee om de gasten in beweging te krijgen. daarrond hebben we een zithoek uitgewerkt met strobalen, kratjes en bier binnen handbereik. het wordt meteen een gezellige plek om te zitten en te kijken naar je vrienden die aan het spelen zijn. wat we ook zeker wilden toevoegen was een self service bar - het past perfect in de losse sfeer van het tuinfeest. wat dan zeker niet mag ontbreken is een drank-dispenser. hoe makkelijk is het wanneer je gasten zelf een homemade lemonade of punch kunnen tappen?"


"bij deze setting denken we vooral aan koppels bij wie gezelligheid en een ongedwongen sfeer primeren. mensen die houden van een feest waarin de gasten volop betrokken worden. ideaal voor een klein en intiem samenzijn onder vrienden en familie, maar in een groter kader ook perfect om het ijs te breken en de gasten aan het mixen te krijgen."

foto's door benjamin sprengers voor hotel chevalier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover