vrijdag 6 september 2013

felgekleurde fun in gent

je hebt uren moodboards zitten maken op pinterest en je ziet je ideale trouw al helemaal voor je, maar hoe wordt die droom nu ook werkelijkheid? niet iedereen heeft tijd om alles zelf in elkaar te steken, en soms ziet het resultaat er gewoon ook leuker uit als een professional een creatief project onder handen neemt.

enter dus de nieuwe generatie wedding planners - of liever: wedding designers. ze regelen niet alleen praktische zaken, maar nemen ook de creatieve touwtjes in handen en zorgen voor de perfecte aankleding van je droomfeest. de lieve gentse ladies achter hotel chevalier zijn hier een prefect voorbeeld van. ik laat sara en liesbeth hier graag aan het woord over de vrolijke en bont gekleurde trouw van ineke en tom!

"bij ons eerste kennismaking met ineke en tom was er al één ding zeker: de wettelijke trouw zou plaatsvinden in het gravensteen in gent. tom is een echte gentenaar en de kempense ineke wilde haar familie graag kennis laten maken met hét landmark van de stad. trouwen in het gravensteen is enkel mogelijk op vrijdagnamiddag, en is ook populair dus veel data waren er niet meer vrij. zo lag hun trouwdag al snel vast: vrijdag 14 juni 2013.

met dit gegeven gingen we op zoek naar een geschikte zaal voor het feest. ineke en tom wilden het liefst een zaal met veel natuur rond. we deden hen enkele voorstellen, en gaven met ‘de oude vismijn’ ook een alternatief dat weliswaar niet in de natuur ligt, maar volgens ons wel andere troeven heeft. de feestzaal ligt in de hal waar vroeger de vis verhandeld werd. ze is hedendaags gerenoveerd maar de grandeur van de authentieke vismijn blijft intact, en misschien nog belangrijker: ze ligt vlak naast het gravensteen. uiteindelijk vonden ineke en tom het een groot voordeel om beide locaties zo dicht bij elkaar te hebben. het is niet evident om je op vrijdagavond vlot te verplaatsen in gent centrum en verkeerstress is wel het laatste wat je wil op je trouwdag."


 "de oude vismijn is op zich een indrukwekkende ruimte, maar verder ook wel vrij strak en donker. we besloten om dit te doorbreken door veel kleur te gebruiken. ineke en tom zijn allesbehalve traditioneel. geen romantische kleuren voor hen, het mocht opvallen. de hoofdkleuren waren geel, blauw, roze en goud, en die kwamen overal terug: in de versiering, op de tafels, de photobooth en de bedankingen."


"ook voor de tafelaankleding mocht het eens iets anders zijn, en graag met wat humor! zo kwamen we op het idee op elke tafel een plastic dier te zetten. om de lijn van het moodboard door te trekken werden ze goud geverfd. ineke is creatief, dus ze is zelf op zoek gegaan naar de juiste dieren en ze heeft ze daarna ook zelf geverfd. op elke de tafel strooiden we ook nog subtiel gouden, blauwe en roze confetti. we voorzagen kaartjes met afbeeldingen van de dieren en hun latijnse benaming. de gasten kregen dan bij het binnenkomen een kaartje waarmee ze makkelijk de juiste tafel konden terugvinden."


"de bedankingen hebben ineke en tom zelf verder uitgewerkt: gasten kregen aan het eind van de avond een potje mee met zelfgemaakte advocaat. op het dekseltje zaten opnieuw kleine plastic dieren die in de verschillende themakleuren werden geverfd. als alternatief voor het gastenboek hebben we een prikbord gemaakt. er lagen kaartjes klaar - ook weer in de themakleuren natuurlijk - om op het bord te prikken. het prikbord hangt nu op bij ineke en tom, zodat ze de leuke boodschappen kunnen blijven nalezen."


"ook aan de foto's uit de photobooth beleven ze nog veel plezier. tijdens de receptie stelden we de booth op zodat iedereen die dat wenste op de foto kon. de attributen zoals krijtbordjes, slingers, zonnebrillen, enzovoort werden door ons voorzien. het valt ons elke keer op hoe graag gasten zich daar in laten gaan. da's fantastisch natuurlijk, want zo levert het altijd erg fijne en onverwachte foto's op."


"het werd een heel geslaagde dag, en het gaf ons veel voldoening om te zien dat ineke en tom er echt van genoten hebben. voor ons is het telkens een speciaal gevoel om eindelijk de dag te beleven waar we samen met het koppel zolang rond gewerkt hebben. op de dag zelf is het voor ons een prioriteit dat we alle mogelijke zorgen en praktische beslommeringen uit de handen van het koppel nemen. wanneer we zien dat ze de stress loslaten en gewoon kunnen genieten van hun dag, zijn we heel erg blij. dan is onze job geslaagd en voelen we ons alleen maar dankbaar dat we dit kunnen doen."

foto's door werner vermeylen en olivier deschrijver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pin It button on image hover